NUSANTARA INFO TV

Klik hieronder voor de antwoorden die u zoekt.

 

MANTELZORG 

Mantelzorgers zijn heel belangrijk . Vaak hebben mantelzorgers het heel zwaar en weten niet goed of ze het wel goed doen.  Welke wensen en problemen hebben mantelzorgers van dementerende ouders en waarom is mantelzorg zo’n zware taak?In deze video licht Nusantara toe hoe Nusantara de mantelzorgers ondersteunt en welke begeleiding u kunt verwachten.  Billie Siegel, senioren coach en mantelzorger, en Jolanda Horman, beleid-en kwaliteitsadviseur praten gepassioneerd over dit boeiende onderwerp.

WERKEN BIJ NUSANTARA 

Hoe is het om bij een cultuurspecifieke zorginstelling te werken? Wat wil Nusantara als werkgever betekenen in de zorg? En wat houdt een cultuurspecifieke mentaliteit precies in?  En wat kunnen medewerkers van Nusantara verwachten? Justin de Jong, Manager HRM en Malika Abbadi geven inzicht in het HR -beleid en allerlei tips aan sollicitanten.

NUSANTARA INTRODUCEERT ZENI

ZENI, het Nederlands-Indonesische woord voor genie geeft het al aan: ZENI staat voor het allerbeste. Zorg op maat die verder reikt dan alleen begeleiding, verpleegkunde of medische zorg voor bij u thuis of in één van onze woonzorgcentra. ZENI is een multidisciplinair team van specialisten dat er op gericht is om uw cultuurspecifieke zorgvragen te beantwoorden. Vragen die voor u persoonlijk van belang zijn voor uw welbevinden voor nu en voor later. Dr. Monica Bouman en Joyce de Ruyter gaan dieper in waarom cultuurspecifieke zorg zo belangrijk is voor kwetsbare ouderen. En leggen uit wat cliënten aan hulp mogen verwachten.

VRIJWILLIGERSWERK

In onze video ‘Vrijwilligerswerk?’ vertellen Janine van Zee en Rob Wolff waarom vrijwilligers onmisbaar zijn in de zorg voor ouderen. De zorg heeft soms weinig tijd voor een stukje aandacht. Een luisterend oor, dat kunnen vrijwilligers heel goed bieden. Er gewoon zijn voor de bewoners, dat is al heel fijn. Nusantara heeft het een en ander geregeld voor vrijwilligers zoals cursussen en onkostenvergoeding maar je doet het eigenlijk voor je zelf. Je haalt er veel voldoening uit. Bekijk de video en zie wat ook u als vrijwilliger kunt betekenen.

 

CULTUURSPECIFIEKE ZORG

Nusantara brengt zorg op maat voor ouderen die zich verwant voelen met voormalig Nederlands-Indië, of een Molukse of Surinaams-Javaanse achtergrond hebben. Maar wat houdt dat in? Marja van der Linde (manager) en Frans Broekhuizen (bestuurder) benadrukken in 15 minuten in de video ‘Cultuurspecifieke Zorg’ een aantal belangrijke aspecten van de uitzonderlijke zorg die hun instellingen bieden. Ze gaan in op vragen die uiteenlopen van thuiswonen-met-een-beetje-hulp, via dagbesteding als lichaam en geest daar behoefte aan hebben, tot volledige verzorging en verpleging als geest en lichaam daartoe niet meer in staat zijn.

 

DEMENTIE

In ‘Wat is dementie?’ (duur ca. 12 minuten) vertellen Ytta Stulp en Mahbooba Menapal, beiden arts en specialist ouderengeneeskunde, vanuit hun professie en uit decennialange praktijkervaring uitgebreid over alzheimer en dementie. Waarin zie je al in een vroeg stadium de eerste aanwijzingen? Wat is het eigenlijk, dementie? Hoe kun je je naaste, je partner of je vader of moeder het beste bijstaan of begeleiden? Juist bij dit ziektebeeld is de bijzondere aandacht van Nusantara voor de achtergrond en de geliefde waarden en normen van de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd van doorslaggevende betekenis. De cultuur rondom eten en samenzijn, het koesteren van sfeer, het je-thuis-voelen en het delen van herinneringen… dat zijn de dingen die er toe doen, als de krachten van lichaam en geest minder worden. En als het dan thuis niet meer gaat, is de nieuwe omgeving net zo thuis: Nusantara, dat zijn wij.

 

ONZE ZORG

Linda van der Hoek en Jossy van der Horst-Timisela vertellen in de video ‘Onze zorg’ (duur ca. 6 minuten) over het wonen op de locaties Apeldoorn en Bussum. Wat is er nodig om voor onze mensen te zorgen, en wie doen dat eigenlijk? Linda en Jossy vertellen over het belang van de gezamenlijke maaltijd, de muziek, de eigen spulletjes. Als het spreken niet meer vlekkeloos gaat, maak je contact door een arm om iemand heen. Je geeft vertrouwen en je houdt, ook figuurlijk, iemand vast. Hoe belangrijk voor de sfeer en het samenzijn het uitgebreide vrije in- en uitlopen van familie en bezoek is. Over het gelukkig zijn op Nusantara.