Nusantara in Meldpunt Omroep MAX;
Roep om Molukse verpleeghuiszorg

In de zorg draait alles om de mens: luisteren, begrijpen en aansluiten bij de unieke behoeften van elke individu. Maar hoe ga je om met diversiteit in cultuur en achtergrond? In deze aflevering van Meldpunt staat Nusantara centraal, een pionier op het gebied van cultuursensitieve zorg. Met een rijke geschiedenis in het geven van zorg afgestemd op de Indische en Molukse gemeenschappen, laat Nusantara zien hoe belangrijk het is om culturele achtergronden te respecteren en te integreren in de zorgverlening. Laat je inspireren door de verhalen en inzichten die aantonen dat zorg pas écht waardevol is als het aansluit bij de cultuur van de zorgvrager.

Nusantara opende haar deuren voor Omroep MAX om onze succesvolle cultuursensitieve woonzorg te laten zien. Wat maakt nu precies dat dit zo herkenbaar en vertrouwd is voor Indische en Molukse ouderen, dat zij zich senang blijven voelen, net als thuis?

Diverse bewoners, verpleging en vrijwilligers waren dan ook enthousiast en zo filmden we op 3 ‘settings’ in onze locatie Patria in Bussum. Van spelletjes en sjoelen met bewoners, het vertrek van de wandelclub die dag tot interviews met onze medewerkers Boris Bawaele en Ton van Eldonk. Een supergeslaagde ochtend met veel plezier bij Nusantara en samen met de heldere studio-interviews met Stichting Pelita en Stichting Alzheimer Indonesia Nederland, mag het resultaat er zijn!

Dank aan alle bewoners, vrijwilligers en medewerkers om dit mogelijk te maken en aan Omroep MAX voor onze prettige samenwerking.

Bekijk de uitzending van 27 september om 19.50 uur op NPO 2 via ‘Uitzending gemist ‘Roep om Molukse verpleeghuiszorg.

Wilt u meer weten?

Bekijk Meldpunt nu via uitzending gemist of klik hier voor meer informatie: Roep om Molukse verpleeghuiszorg.