Het dementie theater: 'Dag Mama'

Graag tippen we op de theatervoorstelling ‘Dag Mama’.

Deze voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamer in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgverlener samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

“Dag Mama” is een indringende en herkenbare theaterproductie die het verhaal vertelt van afscheid, herinneringen en de onlosmakelijke verbondenheid tussen moeder en kind. De voorstelling brengt je met een combinatie van humor, kwetsbaarheid en diepgaande emoties op een reis door de diverse stadia van rouw en liefde. De voorstelling benadrukt naast het persoonlijke verhaal ook de essentie van zorgpersoneel, dat vaak een onzichtbare, maar essentiële rol vervult in deze uitdagende tijden. Hun inzet, medeleven en zorg dragen bij aan een grote impact op zowel patiënten als hun gezinnen, vooral in periodes van ziekte, afscheid en verdriet.


Met boeiende dialogen en indringende monologen wordt het publiek aangemoedigd om na te denken over de alomvattende ervaring van verlies, evenals de waardevolle inzet van de mensen die ons in die laatste fasen ondersteunen. “Dag Mama” is een eerbetoon aan moeders en zorgprofessionals die dagelijks de verantwoordelijkheden van zorg en compassie op zich nemen en families bijstaan in de meest kwetsbare tijden van hun leven.


Deze voorstelling heeft niet alleen impact voor familieleden en mantelzorgers maar ook voor het zorgpersoneel. Dementie in theater heeft een waar meesterwerk neer kunnen zetten en is nu in theater.   

Wilt u meer weten?

Bent u opzoek naar meer informatie over deze theatervoorstelling?  Neem dan een kijkje op hun site.