VRIJWILLIGER BIJ NUSANTARA: 

Nu mijn grootouders er niet meer zijn, mis ik steeds meer de Indische cultuur. Gelukkig kan ik van betekenis zijn in traditionele kleding voor de eerste generatie. Niet voor niets is Nusantara het beste uit twee werelden!” 

Gastvrijheid is een belangrijk kenmerk van de Indische cultuur. Nusantara Zorg biedt dan ook warme en professionele cultuurspecifieke zorg aan mensen die een verleden hebben in of affiniteit hebben mét voormalig Nederlands-Indië. Zorg die verder reikt dan alleen huishoudelijke hulp, begeleiding, verpleegkundige of medische zorg thuis of zorg in één van onze woonzorgcentra. Met behoud van dat en de juiste benaderingswijze geven onze medewerkers en vrijwilligers nét dat beetje extra. Dat beetje extra wat ons Nusantara maakt. 

 

Voor onze locatie in Bussum zoeken wij: 

Vrijwilliger INDISCHE LELIE 

 

WIE ZIJN WIJ? 

Nusantara Zorg is een cultuurspecifieke zorginstelling met 250 medewerkers en ruim 150 vrijwilligers. Wij beschikken over kleinschalige woon- en verpleegcentra in Bussum en Ugchelen, ook bieden wij thuiszorg in Almere, Haarlem en Ugchelen. 

 

WIE ZOEKEN WIJ? 

Je hebt een Indische of Molukse achtergrond en wilt graag van betekenis zijn voor onze ouderen. In Sarong & Kebaya lever jij samen met andere Indische Lelies een dienst tijdens speciale activiteiten. Dit varieert van het helpen serveren tijdens maaltijden tot het zijn van een promotiedame op beurzen of evenementen. 

 

WAT VRAGEN WIJ? 

Je bent op oproepbasis beschikbaar om mee te helpen tijdens een speciale gelegenheid. Je bent bekend met de kledingvoorschriften en hebt zelf nette schoenen in bezit. Je hebt affiniteit met Indische ouderen en weet hen respectvol te benaderen. Verder ben je bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen en aan ons te overleggen. 

 

WAT BIEDEN WIJ? 

Wij bieden je naast een mooie werkomgeving met fantastische vrijwilliger-collega’s, een Indische maaltijd tegen een gereduceerd tarief, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse vrijwilligersdag! 

 

INTERESSE? 

Kijk voor meer informatie op www.nusantara.nl of meld je aan als vrijwilliger via peggy.steijn@nusantara.nl.