Koken met sterren is ontstaan naar een idee van Pieter Hartog, hoofd horeca binnen Nusantara.

 

Pieter merkte dat de Indische cultuur veelal om het eten draait. 
Bewoners deelden hun recepten onderling en in de ochtend werd al besproken wat er in de avond gegeten zou worden.
Opscheppen deden ze niet alleen tijdens de maaltijd, maar ook in het uiten van hun eigen kookkunsten.

Familierecepten werden geheim gehouden en alleen doorgegeven aan die gelukkige die verwant zijn via de bloedlijn.

Pieter dacht;  “waarom koken we de familierecepten niet samen met de familie van een bewoner en maken we er een leuke dag van in de keuken samen met de bewoner en diens familie?”

De recepten die gegeven worden verlaten de keuken niet. Wél kunnen de rest van de medebewoners meegenieten van wat zij voorgeschoteld krijgen.

Wij doen dit nu al enkele jaren en we kunnen wel zeggen dat dit een succesformule is!
De feedback die we ontvangen, de liefdevolle woorden van de familie die centraal staat en de reacties op social-media als wij hen een blik gunnen in de keuken en de sfeer van deze geweldige dagen.

Maar bovenal het genot op de gezichten van onze bewoners!
Dat is waar wij het voor doen.

Tijdens deze dagen is er altijd een fotograaf aanwezig die dit evenement vastlegt. Ook nemen we graag een kort interview af met de ambitie en intentie om er een boekje van te maken als blijvende herinnering.