ARNHEM

EIND 2018
GEREED

Stichting Nusantara Zorg en Stichting Impian Kita Nederland zetten zich in voor Indische ouderen onder andere op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Aan de woonvorm die in Arnhem zal ontstaan wordt momenteel gebouwd. Deze zal naar verwachting eind 2018 worden opgeleverd.

Inschrijven

Wilt u direct inschrijven, download dan dit formulier en zend het naar het op het formulier aangegeven adres.

Impian Kita

Stichting Nusantara Zorg en Stichting Impian Kita Nederland zetten zich in voor Indische ouderen, met name op het gebied van het faciliteren van woonvormen, waarbij zorg behandeling en welzijn geboden kan worden vanuit Nusantara Zorg.

In Arnhem zijn we, als werkgroep “Impian Kita Arnhem”, samen met Volkshuisvesting bezig om, binnen een project voor de bouw van drie woontorens, minimaal één toren te reserveren om Indische ouderen daarin samen te laten leven en wonen. Voelt u hier ook iets bij?

De 24 wooneenheden, verdeeld over 4 verdiepingen, bestaan uit een zitkamer, een gecombineerde eethoek en keuken, één of twee ruime slaapkamers en een badkamer met toilet. Per woonlaag zijn 6 appartementen, die met hun voordeur uitkomen op een gezamenlijke binnenruimte, waar ook de lift en het trappenhuis zich bevinden. De appartementen zijn geschikt voor mensen die graag hun zelfstandigheid en privacy behouden, maar ook sociale contacten willen onderhouden en vinden. We kunnen onder elkaar zijn, gezelligheid vinden en hoeven niet eenzaam te zijn.

Daarnaast willen we het ook mogelijk maken dat er ook buiten, in een rondom de toren aan te leggen tuin, gezeten kan worden. Aan de woonvorm die in Arnhem zal ontstaan wordt momenteel gebouwd. Deze zal naar verwachting begin 2019 worden opgeleverd.

Wilt u meer informatie over Stichting Impian Kita Nederland bezoekt u dan de website:
impian-kita.nl

Voor het project in Arnhem, waar Indisch wonen met desgewenst cultuurspecifieke zorg wordt gerealiseerd, kunt u zich nog steeds inschrijven.
Kijkt u op:
impian-kita.nl/arnhem

Nusantara Zorg zal te zijner tijd in het wooncomplex spreekuur houden en mogelijk dagbestedingsactiviteiten aanbieden. Daarnaast zal Nusantara Zorg dan in de regio zorg bij u thuis ontwikkelen.

Tot die tijd kunt u om over uw situatie in gesprek te gaan contact opnemen met mw.
Nicolette Saämena, afdeling Zorgbemiddeling van Nusantara tel nr. 06-53510792

 

Samenwerkingen:

Bangsa Dunia

Bangsa Dunia is een vrijwilligersorganisatie die zich vanaf 2014 inzet voor de Indische en Molukse Ouderen in Arnhem Zuid en omstreken. Voorts wil zij een Indisch Molukse community vormen die zich met diverse cultuurspecifieke activiteiten richt op het Senang ouder worden aan de Rijn.

Wilt u meer informatie over Bangsa Dunia bezoekt u dan de website:
www.bangsadunia.nl

Nusantara Zorg is in samenwerking met Bangsa Dunia doende een dagbestedingsprogramma voor de betreffende ouderen op te zetten in Arnhem-Zuid.
Daarbij kan Nusantara Zorg desgewenst ook diverse vragen op het gebied van vormen van thuiszorg beantwoorden en zo mogelijk aanbieden.

Als u in contact wilt komen met Nusantara Zorg:
U kunt contact opnemen met mw. Nicolette Saämena, afdeling Zorgbemiddeling van Nusantara tel nr. 06-53510792

Rumah Baru

Rumah Baru is een nieuw burgerinitiatief uit Arnhem Zuid (2018) voor de Indische en Molukse ouderen voor Arnhem. Het doel van Rumah Baru is het samenbrengen van ouderen door middel van muziek, dans, creatieve activiteiten en samen eten.
Wilt u meer informatie over Ruma Baru?
Klik dan hier om hun website te bezoeken.

Nusantara Zorg is in samenwerking met Ruma Baru doende een dagbestedingsprogramma voor de betreffende ouderen op te zetten in Arnhem. Daarbij kan Nusantara Zorg desgewenst ook diverse vragen op het gebied van vormen van thuiszorg beantwoorden en zo mogelijk aanbieden.

Als u in contact wilt komen met Nusantara Zorg:
U kunt contact opnemen met mw. Nicolette Saämena, afdeling Zorgbemiddeling van Nusantara tel nr. 06-53510792