CLIËNT BIJ NUSANTARA: 

“Mijn ervaringen uit de tweede wereldoorlog zijn anders dan de Nederlandse geschiedenisboeken beschrijven. Gelukkig kan ik mijn ei kwijt bij die lieve vrijwilliger. Niet voor niets is Nusantara het beste uit twee werelden!” 

Gastvrijheid is een belangrijk kenmerk van de Indische cultuur. Nusantara Zorg biedt dan ook warme en professionele cultuurspecifieke zorg aan mensen die een verleden hebben in of affiniteit hebben mét voormalig Nederlands-Indië. Zorg die verder reikt dan alleen huishoudelijke hulp, begeleiding, verpleegkundige of medische zorg thuis of zorg in één van onze woonzorgcentra. Met behoud van dat en de juiste benaderingswijze geven onze medewerkers en vrijwilligers nét dat beetje extra. Dat beetje extra wat ons Nusantara maakt. 

 

Voor onze locatie in Bussum zoeken wij: 

Vrijwilliger LUISTEREND OOR 

 

WIE ZIJN WIJ? 

Nusantara Zorg is een cultuurspecifieke zorginstelling met 250 medewerkers en ruim 150 vrijwilligers. Wij beschikken over kleinschalige woon- en verpleegcentra in Bussum en Ugchelen, ook bieden wij thuiszorg in Almere, Haarlem en Ugchelen. 

 

WIE ZOEKEN WIJ? 

Voor onze kostbare bewoners zoeken wij één-op-één gezelschap die een luisterend oor kan bieden. Je bent proactief, zelfstandig en bent empathisch. Je hebt affiniteit met de Indische cultuur en ouderen en vindt het fijn om hen op respectvolle en ondersteunende manier te benaderen. Naast een luisterend oor kun je ook samen een activiteit uitvoeren, koffiedrinken of juist je eigen mooie levensverhalen delen. 

 

WAT VRAGEN WIJ? 

Je hebt naast je drukke bestaan nog een half uurtje in de week over voor een zinvolle invulling. Verder ben je bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen en aan ons te overleggen. 

 

WAT BIEDEN WIJ? 

Als beste cultuurspecifieke zorginstelling bieden wij je naast een mooie werkomgeving met fantastische vrijwilliger-collega’s, een  Indische maaltijd tegen een gereduceerd tarief, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse vrijwilligersdag! 

 

INTERESSE? 

Kijk voor meer informatie op www.nusantara.nl of meld je aan als vrijwilliger via peggy.steijn@nusantara.nl