WACHTLIJST

VERPLEEGHUIS MET BEHANDELING (Intramurale zorg)

LOCATIE AFDELING WACHTTIJD
BUSSUM Psychogeriatrie (PG) 2-3 mnd.
BUSSUM Somatiek 2-3 mnd.
APELDOORN/UGCHELEN Psychogeriatrie (PG) 2-3 mnd.
APELDOORN/UGCHELEN Somatiek 2-3 mnd.

 

LOGEEROPVANG EN KORTDUREND EERSTELIJNS VERBLIJF (Respijtzorg en ELV)

LOCATIE AFDELING WACHTTIJD
BUSSUM   3 mnd.
ALMERE   beschikbaar
APELDOORN/UGCHELEN   3 mnd.

 

THUISZORG (Extramurale zorg)

GEMEENTE AFDELING WACHTTIJD
ALMERE   beschikbaar
APELDOORN E.O.   beschikbaar

 

DAGBESTEDING

LOCATIE AFDELING WACHTTIJD
BUSSUM   beschikbaar
ALMERE   beschikbaar
APELDOORN/UGCHELEN   beschikbaar

IS ER EEN WACHTTIJD VOOR EEN WOONPLEK? Ja. Helaas zult u rekening moeten houden dat het meestal niet mogelijk is direct te verhuizen naar uw locatie van voorkeur, aangezien de vrije plaatsen bij Nusantara beperkt zijn.

 

HOE LANG IS DE GEMIDDELDE WACHTTIJD VOOR VERPLEGING EN VERZORGING? De gemiddelde wachttijd varieert per locatie, zorgvraag en moment. De gemiddelde wachttijd voor een woonplek is gemiddeld 2 à 3 maanden. De wachttijd voor thuiszorg Zorg bij u thuis in de gemeente Apeldoorn en Almere is momenteel direct beschikbaar. Voor dagbesteding kunt u ook direct terecht in Almere en Apeldoorn.

 

WAT KAN IK DOEN OM MINDER LANG TE WACHTEN? Hoe wordt de wachttijd berekend? Als u interesse heeft in een van onze zorgdiensten of voor een plaats in een van onze woonzorgcentra is het belangrijk te weten wanneer de wachttijd daadwerkelijk ingaat. Wat veel van onze cliënten niet weten is dat hoe eerder zij met ons kennisgemaakt hebben en de procedure bij ons in gang zetten, hoe korter er gewacht dient te worden.

 

De wachttijd gaat in zodra u aangegeven heeft dat u in aanmerking wilt komen voor een plaats. De benodigde indicatiestellingen en andere administratieve zaken volgen erna.

 

WAT KAN IK DOEN GEDURENDE DE WACHTPERIODE? Als u eenmaal aangegeven heeft dat u in aanmerking wilt komen voor een bepaalde zorg bij een van onze locaties gaan wij voor u aan de slag. Dan regelt onze afdeling zorgbemiddeling wat nodig is, natuurlijk samen met u.

U kunt in de tussentijd al samen met uw familie bij ons langskomen en kennismaken met de andere bewoners en met de verzorgers. Ook kunt u alvast naar de kamers kijken en u voorbereiden op de inrichting. Wat neemt u mee, wat laat u thuis. In de tussentijd kunnen we bijvoorbeeld een plek op dagbesteding voor u regelen. Dat kan voor sommige cliënten die in de omgeving wonen een tijdelijke uitkomst zijn. U zult zien dat de wachttijd dan omvliegt.

 

IS DE GEMIDDELDE WACHTTIJD LAGER DAN HET LANDELIJKE GEMIDDELDE? Ja. De landelijke gemiddelde wachttijd onderzocht bij 83 verpleeghuizen (Bron: Nationale Zorggids) is gemiddeld 5 maanden en 2 weken. Bij Nusantara is dit gemiddeld 3 maanden.

 

WAT IS DE WACHTTIJD IN GEVAL VAN SPOED? In geval van spoed kunnen wij eventueel overbruggingszorg voor u regelen.

Wilt u meer weten over onze vrije plaatsen en wachttijden neemt u dan contact op met:

Zorgbemiddeling

beeld2

beeld1