ZORGAANBOD

Of u nu Zorg bij u thuis of Zorg bij ons ontvangt op een van onze locaties, onze medewerkers bieden overal dezelfde Indische warme hartelijkheid, een begrijpende houding met respect voor de eigen unieke waarden en normen van uw cultuur.

Wij kunnen u op twee manieren zorg bieden:

Extra ondersteuning bij u thuis

 

Huishoudelijke hulp – ondersteuning bij het dagelijks huishouden (Locatie Almere)

Dagbesteding – een laagdrempelige voorziening waar door middel van een in het zorgleefplan vastgesteld persoonlijk toegesneden dagprogramma wordt geboden. Het programma omvat structuur, ritme en cultuurspecifieke activiteiten. Sociale contacten kunnen worden opgebouwd en onderhouden. (Almere en Apeldoorn)

Thuis bij ons

 

Als u niet meer zelfstandig kunt wonen met behulp van mantelzorg en de zorg thuis bij u niet meer toereikend is, bent u meer dan welkom op onze woonzorg-locaties Patria te Bussum of Rumah Saya te Apeldoorn.

Het is er zowel huiselijk als kleinschalig en de vertrouwde Indisch/Molukse sfeer en cultuur zijn er onmiskenbaar aanwezig. De gemeenschappelijke ruimtes ademen zonder meer de Indische sfeer uit. U voelt er zich veilig en senang. In huis is een toko gesitueerd en we verzorgen talrijke cultuurspecifieke activiteiten, zoals onder andere: Kumpulans, muziek, dans en jaarlijks een grote pasar. U wordt volledig verzorgd op de warme en liefdevolle manier die u gewend bent. Een van de belangrijkste momenten van de dag is het samen zijn tijdens de maaltijd. U kunt kiezen uit een Indische of Hollandse maaltijd en terwijl er ondertussen een gesprek ontstaat, haalt u herinneringen op.

 

Professionele verzorging, verpleging, behandeling en dagbesteding zijn volop aanwezig en u zult snel met de medewerkers een vertrouwelijke band kunnen opbouwen. Onze verpleegkundigen en medisch-therapeutische staf zorgen ervoor dat u zo gezond mogelijk blijft. Ook helpen we u met raad en daad en met alles wat u nodig heeft om kwalitatief zo optimaal mogelijk te kunnen leven.

 

Als u wilt verblijven in een van de verpleeghuislocaties van Nusantara heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie, het Zorgzwaartepakket (ZZP) of Zorgprofiel, bepaalt op welke zorg u recht heeft en welke zorg, ondersteuning en behandeling u van Nusantara kunt verwachten. De indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ. Onze Afdeling Zorgbemiddeling van Nusantara kan u hierbij ondersteunen en adviseren.