ZORGAANBOD

Zorg bij Nusantara betekent Indische warme hartelijkheid, een begrijpende houding met respect voor de eigen unieke waarden en normen van uw cultuur.

Thuis bij ons

Als u niet meer zelfstandig kunt wonen met behulp van mantelzorg en de zorg thuis bij u niet meer toereikend is, bent u meer dan welkom op onze woonzorg-locaties Patria te Bussum of Rumah Saya te Apeldoorn (Ugchelen).

Het is er zowel huiselijk als kleinschalig en de vertrouwde Indisch/Molukse sfeer en cultuur zijn er onmiskenbaar aanwezig. De gemeenschappelijke ruimtes ademen zonder meer de Indische sfeer uit. U voelt er zich veilig en senang. In huis is een toko gesitueerd en we verzorgen talrijke cultuurspecifieke activiteiten, zoals onder andere: Kumpulans, muziek, dans en jaarlijks een grote pasar. U wordt volledig verzorgd op de warme en liefdevolle manier die u gewend bent. Een van de belangrijkste momenten van de dag is het samen zijn tijdens de maaltijd. U kunt kiezen uit een Indische of Hollandse maaltijd en terwijl er ondertussen een gesprek ontstaat, haalt u herinneringen op.

Professionele verzorging, verpleging, behandeling en dagbesteding zijn volop aanwezig en u zult snel met de medewerkers een vertrouwelijke band kunnen opbouwen. Onze verpleegkundigen en medisch-therapeutische staf zorgen ervoor dat u zo gezond mogelijk blijft. Ook helpen we u met raad en daad en met alles wat u nodig heeft om kwalitatief zo optimaal mogelijk te kunnen leven.

Als u wilt verblijven in een van de verpleeghuislocaties van Nusantara heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie, het Zorgzwaartepakket (ZZP) of Zorgprofiel, bepaalt op welke zorg u recht heeft en welke zorg, ondersteuning en behandeling u van Nusantara kunt verwachten. De indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ. Onze Afdeling Zorgbemiddeling van Nusantara kan u hierbij ondersteunen en adviseren.