Wat maakt Nusantara Zorg uniek?

Wij hebben oprecht een warm bedrijf, dit proef je aan de sfeer, de omgang met elkaar en aan de vele vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor onze bewoners.
Onze bewoners -die allen een verleden of binding met Nederlands-Indië hebben- genieten van muziek, dansen en samen lekker eten. Ook vinden zij steun en herkenning bij elkaar via hun gedeeld verleden.
De warmte, de liefdevolle benaderingswijze en het familiaire gevoel zul je dagelijks ervaren bij zowel de bewoners als het personeel en de vrijwilligers. Wij doen het met én voor elkaar.
Een mooi voorbeeld is “Koken met sterren” waarbij een bewoner zijn eigen recepten mag koken in onze keuken voor zijn of haar medebewoners en genodigde familie. Hier wordt altijd erg enthousiast op gereageerd!

Gastvrijheid is een belangrijk kenmerk van de Oosterse cultuur. De familie van onze bewoners is erg betrokken bij zowel hun geliefden als bij hun medebewoners.
Dat maakt het werken niet alleen erg prettig, maar ook heel zinvol omdat je via de familie, jouw cliënt ook echt leert kennen.  
Jouw collega’s hebben verschillende culturele achtergronden, maar allen voelen zich verbonden met de Indische cultuur.

Ook zijn we onlangs een nieuw project gestart waardoor wij maar liefst negen studenten uit Indonesië hebben die ons en onze bewoners een jaar lang zullen verblijden met hun aanwezigheid.
Dit project is nu al een groot succes, de bewoners vinden het prettig in hun moedertaal te kunnen spreken en ook de collega’s begrijpen door de intensieve omgang met hen, alle kenmerken en bijzonderheden van de Indische cultuur.

 

Jouw droombaan als Verzorgende IG?

Als gediplomeerd VIG’er weet jij wat het werk ongeveer betekent qua taken. Je levert een bijdrage aan een prettig leefklimaat van onze cliënten. Je stelt in overleg met de cliënt en/of contactpersoon doelen op voor het zorgwelzijnsplan en helpt de cliënt met ADL-handelingen. Je geeft medicijnen en verzorgt de wonden. Tevens rapporteer je over de ontwikkelingen van de cliënt. Jouw taak is ervoor te zorgen dat de cliënten zich begrepen voelen. Naast de dagelijkse zorg sta je in contact met de familie- of mantelzorger van de cliënt. Je bevordert samen met behandelaren de zelfredzaamheid van de cliënt.

Bij ons heb je in ieder geval een centrale functie in de zorg, verpleging en begeleiding van onze cliënten. Belangrijke uitgangspunten zijn daarbij het met de cliënten overeengekomen zorgwelzijnsplan én het respect voor de Indische identiteit. Doordat de zorgvraag leidend is, betekent dat een thuiszorgmedewerker vooral in de ochtend en/of de avond werkt.

 

Wanneer ben jij succesvol?

Heel simpel: Als jij wat kunt betekenen voor onze bewoners door hen de  gevraagde zorg én aandacht te geven waarbij je rekening houdt met hun culturele achtergrond en dit te kunnen vertalen naar een liefdevolle en prettige oude dag.

 

Aangeboden

Hopelijk is het ondertussen al duidelijk waarom het juist bij ons zo leuk is. Verder hebben we geen zelfsturende teams, maar heb je gewoon een leidinggevende. Wel zo prettig! De te werken uren worden in overleg bepaald. Daarnaast zijn er diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Praktisch: We volgen de cao VVT en je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract. We hebben verder nog een keuzesysteem met fiscale voordelen (bijv. een fiets of een mobiele telefoon) en een jaarlijkse eindejaarsuitkering van 8,33% 

 

Wie ben jij?

Als persoon ben je betrokken bij onze cliënten als zorgverlener én als mens. Uiteraard heb je affiniteit met onze bijzondere doelgroep. Praktisch: mbo-niveau 3 opleiding

 

Over ons

Stichting Nusantara Zorg is een cultuurspecifieke zorginstelling met 250 medewerkers en beschikt over kleinschalige woon- en verpleegcentra in Bussum en Ugchelen alsook een extramurale voorziening in Almere en Haarlem.
Wij bieden specifiek zorg aan mensen met een verleden in of binding met Nederlands-Indië of het huidige Indonesië.

 

Solliciteren als Verzorgende IG?

  1. Stuur je cv en motivatie naar Matthijs van der Pol

      Of CV Uploaden: http://solliciteren.mvpsolutions.nl/w/4?vacancy=HaarlemVIG

      Of Mailen: solliciteren@nusantara.nl

      Of WhatsApp: 06-2417 2790 (Appen zonder nr. toe te voegen: https://bit.ly/2NlUh9P)

  1. Reactie binnen 2 werkdagen
  2. Op gesprek bij Nusantara
  3. Op contract bij Nusantara