CLIËNT BIJ NUSANTARA: 

“Het boek ‘Van Indisch zwijgen naar Indisch schrijven…’ is een bundeling van verhalen over mijn medemens. Fijn dat er altijd een vrijwilliger is die mij kan voorlezen. Niet voor niets is Nusantara het beste uit twee werelden!” 

Gastvrijheid is een belangrijk kenmerk van de Indische cultuur. Nusantara Zorg biedt dan ook warme en professionele cultuurspecifieke zorg aan mensen die een verleden hebben in of affiniteit hebben mét voormalig Nederlands-Indië. Zorg die verder reikt dan alleen huishoudelijke hulp, begeleiding, verpleegkundige of medische zorg thuis of zorg in één van onze woonzorgcentra. Met behoud van dat en de juiste benaderingswijze geven onze medewerkers en vrijwilligers nét dat beetje extra. Dat beetje extra wat ons Nusantara maakt. 

 

Voor onze locatie in Bussum zoeken wij: 

Vrijwilliger Voorlees Maatje 

 

WIE ZIJN WIJ? 

Nusantara Zorg is een cultuurspecifieke zorginstelling met 250 medewerkers en ruim 150 vrijwilligers. Wij beschikken over kleinschalige woon- en verpleegcentra in Bussum en Ugchelen, ook bieden wij thuiszorg in Almere, Haarlem en Ugchelen. 

 

WIE ZOEKEN WIJ? 

Wij zoeken een gepassioneerde voorlezer of verhalenverteller voor onze cliënten die zelf niet meer in staat zijn om te lezen. Je bent niet bang om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Je hebt affiniteit met de Indische cultuur en ouderen en vindt het fijn om hen op respectvolle, vrolijke en interactieve manier te boeien. 

 

WAT VRAGEN WIJ? 

Je bent ongeveer 2 uur per week beschikbaar op een nader te bespreken dag en tijdstip. Verder ben je bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen en aan ons te overleggen. 

 

WAT BIEDEN WIJ? 

Wij bieden je naast een mooie werkomgeving met fantastische vrijwilliger-collega’s, een  Indische maaltijd tegen een gereduceerd tarief, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse vrijwilligersdag! 

 

INTERESSE? 

Kijk voor meer informatie op www.nusantara.nl of meld je aan als vrijwilliger via peggy.steijn@nusantara.nl