Wat maakt Nusantara Zorg uniek?

Wij hebben oprecht een warm bedrijf, dit proef je aan de sfeer, de omgang met elkaar en aan de vele vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor onze bewoners.
Onze bewoners -die allen een verleden of binding met Nederlands-Indië hebben- genieten van muziek, dansen en samen lekker eten. Ook vinden zij steun en herkenning bij elkaar via hun gedeeld verleden.
De warmte, de liefdevolle benaderingswijze en het familiaire gevoel zul je dagelijks ervaren bij zowel de bewoners als het personeel en de vrijwilligers. Wij doen het met én voor elkaar.
Een mooi voorbeeld is “Koken met sterren” waarbij een bewoner zijn eigen recepten mag koken in onze keuken voor zijn of haar medebewoners en genodigde familie. Hier wordt altijd erg enthousiast op gereageerd!

Gastvrijheid is een belangrijk kenmerk van de Oosterse cultuur. De familie van onze bewoners is erg betrokken bij zowel hun geliefden als bij hun medebewoners.
Dat maakt het werken niet alleen erg prettig, maar ook heel zinvol omdat je via de familie, jouw cliënt ook echt leert kennen.  
Jouw collega’s hebben verschillende culturele achtergronden, maar allen voelen zich verbonden met de Indische cultuur.

Ook zijn we onlangs een nieuw project gestart waardoor wij maar liefst negen studenten uit Indonesië hebben die ons en onze bewoners een jaar lang zullen verblijden met hun aanwezigheid.
Dit project is nu al een groot succes, de bewoners vinden het prettig in hun moedertaal te kunnen spreken en ook de collega’s begrijpen door de intensieve omgang met hen, alle kenmerken en bijzonderheden van de Indische cultuur.

 

Voor de locatie Bussum: Gastvrouw/Gastheer gezocht! (Vrijwilliger)

FUNCTIEOMSCHRIJVING:
In ons gezellige huis in Bussum, voor bewoners met een Indische, Molukse, Indo-Chinese en Javaans-Surinaamse achtergrond, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de het leuk vinden om koffie en thee rond te brengen bij onze bewoners. Uiteraard is een praatje maken hierbij net zo belangrijk. Heb je affiniteit met de Indische cultuur en met ouderen en heb je zin om te zorgen voor dat kopje koffie met net een beetje meer, neem dan contact met ons op!

WAT VRAGEN WIJ?
Je bent ongeveer 2 uur per week beschikbaar (maandag tot en met zondag, van 9.30 tot 11.30 uur) en komt uit Bussum of directe omgeving. Verder ben je bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen en aan ons te overleggen.

WAT BIEDEN WIJ?
Wij bieden je naast een mooie werkomgeving, een vergoeding in de reiskosten en een Indische maaltijd tegen een gereduceerd tarief.

WIL JE MEER WETEN OVER DE FUNCTIE?
Voor meer informatie kun je bellen met Peggy Steijn, Coördinator Vrijwilligers 06-30842430.

WIL JE DIRECT SOLLICITEREN?
Reageer dan via peggy.steijn@nusantara.nl of stuur je motivatiebrief met C.V. naar: solliciteren@nusantara.nl